Soturikissat
(Warriors)

1. saaga

päähenkilö Ruska/Tulitassu/Tulisydän/Tulitähti

1. osa

Villiin luontoon

Jo sukupolvien ajan neljä villikissojen klaania – Myrskyklaani, Jokiklaani, Tuuliklaani ja Varjoklaani – on jakanut metsän     soturiesi-isiensä säätämien lakien mukaan.

Muiden klaanien reviirejä uhkaava Varjoklaani kuitenkin voimistuu päivä päivältä, ja Myrskyklaanin kissat ovat vakavassa vaarassa. Uljaita sotureita kuolee, ja jotkut varsin salaperäisellä tavalla.

Keskelle näitä tapahtumia ilmestyy tavallinen kotikissa nimeltä Ruska – joka saattaa osoittautua Myrskyklaanin kaikkein urheimmaksi soturiksi.

 

 Villiin luontoon -kirja on ensimmäinen kirja Soturikissoista. Se kertoo nuoresta Tulitassusta. Tulitassu oli alun perin kotikisu Ruska, mutta Sinitähti otti hänet Myrskyklaaniin. Tulitassua ei heti hyväksytä klaaniin jäseneksi, muttä lopulta pääsee osaksi sitä. Tulitassulla ei ole omaa mestaria, joten Tiikerikynsi ja Leijonamieli vuorottelevat hänen opetuksessaan. Lopulta Sinitähti otti Tulitassun oppilaakseen nopeuttaakseen tämän koulutusta. Tulitassu pääsee nopeasti Tiikerikynnen jäljille, ja selvittää sitä kirjan aikana. Korppitassu on yksi avaimista Tiikerikynnen rikoksessa, joten Tulitassu ja Harmaatassu vievät tämän Ohran tilalle turvaan Tiikerikynneltä. Kun Tuuliklaanin leiriin hyökätään, Tulitassu ja hänen paras ystävänsä Harmaatassu puolustavat Tuuliklaania yhdessä muiden Myrskyklaanin kissojen kanssa, Sinitähti päätti nimittää heidät sotureiksi, Tulisydämeksi ja Harmaaraidaksi.

Mielestäni kirja oli varsin hyvä ja ei pitkäveteinen. Se on ehdottomasti yksi omista lemppareistani.

Yleistiedot

Nimi: Villiin luontoon (In to the wild)

Kirjailia: Erin Hunter

Suomennos: Vesa-Matti Paija

Kustannusyhtiö: Art House

Painovuosi: 2009 (Eng. 2003)


.

2. osa

Tuli ja jää

Nuoresta Tulitassusta on tullut urhea Myrskyklaanin soturi Tulisydän, mutta vaara vaanii edelleen metsässä - ja ehkä lähempänä kuin hän arvaakaan. Lehtikadon ajan saapuessa nälkä, vallanhimo ja salaiset liitot uhkaavat neljän klaanin välistä rauhaa. Samaan aikaan Tulisydämen paras ystävä Harmaaraita heittäytyy suhteeseen, jolla voi olla vakavat seuraukset. Kun tilanne kiristyy äärimmilleen, Tulisydäntä ei uhkaa vain taistelu vaan myös petos hänen omiensa joukosta.

Tuli ja jää on Soturikissojen toinen osa. Tulitassusta on tullut Tulisydän, ja hän saa kirjassa oman oppilaansa. Hän ja Harmaaraita tuovat kirjan alussa karkotetun Tuuliklaanin takaisin omalle reviirilleen. Tuhkatassu ( TUlisydämen oppilas) on hieman kuriton ja seurauksen jää auton alle. Tuhkatassu selviytyy kuitenkin onnettomuudesta, mutta jää ontumaan takajalastaan. Tuhkatassusta tulee Keltahampaan oppilas ja seuraava parantaja. Harmaaraita rakastuu Jokiklaanin soturiin, Hopeavirtaan. Tulisydän ei pidä suhteesta, mutta ei voi asialle mitään. Tulisydän pelastaa myös Hiekkatassun hengen, jolloin naaras vihdoin lämpenee tälle. Hiekkatassu ja Tomutassu nimitetään sotureiksi, Hiekkamyrskyksi ja Tomuturkiksi.

 Kirja oli edeltäjänsä tapaan loistava. Olen lukenut tämänkin useaan otteeseen läpi. 

Yleistiedot

Nimi: Tuli ja jää (Fire and ice)

Kirjailia: Erin Hunter

Suomennos: Vesa-Matti Paija

Kustannusyhtiö: Art House

Painovuosi: 2009 (Eng. 2003)


.

3. osa

Salaisuuksien metsä

Soturikissaklaanien välit ovat vanhojen reviirikiistojen takia edelleen kireät, ja jotkut soturit käyttäytyvät selittämättömällä tavalla. On vaikea tietää, keneen luottaa ja kenelle olla uskollinen. Samaan aikaan luonnonvoimat näyttävät mahtinsa: ankaran kylmyyden jälkeen sää viimein lämpenee, mutta hiirenkorvan aika tuo mukanaan reviirejä uhkaavan tulvan. Myrskyklaanin urhea soturi Tulisydän on päättänyt saada selville totuuden klaaninsa entisen varapäällikön Punahännän salaperäisestä kuolemasta. Etsiessään vastauksia hän pääsee sellaisten salaisuuksien jäljille, jotka joidenkuiden mielestä olisi parempi jättää selvittämättä...


 Salaisuuksien metsä on Soturikissojen kolmas osa. Tulisydän saa uuden oppilaan, Pilvitassun, hänen kotikisusisarensa pennun. Tulisydän jäljittää Tiikerikynttä huomattavasti enemmän kuin muissa kirjoissa. Tulisydän vierailee Korppitassun luona Ohran tilalla. Harmaaraita jatkaa Hopeavirran tapailua. Lopulta he saavat pentuja, mutta Hopeavirta menehtyy synnytyksessä. Tulisydän saa selville, että Sinitähdellä on kaksi pentua, jotka hän antoi pois Jokiklaaniin pästäkseen itse varapäälliköksi ja samalla esti toista klaaninjäsentä pääsemästä varapäälliköksi, josta olisi koitunut suurta tuhoa klaanille. Tulva uhkaa hukuttaa Jokiklaanin kissat, ja Tulisydän ja Harmaaraita auttavat sitä. Kirjan lopussa Tulisydän saa paljastettua Tiikerikynnen petturuuden, kun tämä hyökkää Myrskyklaanin leiriin. Harmaaraita luovuttaa pentunsa Jokiklaaniin ja liittyy siihen itse samalla. Sinitähti nimittää aivan lopuksi Tulisydämen klaanin uudeksi varapäälliköksi.

Kirja oli taas mielenkiintoinen ja luetteva, ehkä hieman sekavampi kuin edelliset osat.

Yleistiedot

Nimi: Salaisuuksien metsä (Forest of secrets)

Kirjailia: Erin Hunter

Suomennos: Vesa-Matti Paija

Kustannusyhtiö: Art House

Painovuosi: 2010(Eng. 2003)


.

4. osa

Myrsky nousee

Tulisydämen uusi tehtävä Myrskyklaanin varapäällikkönä on vaikea. Kaikki eivät hyväksy hänen valintaansa varapäälliköksi, ja klaanin päällikkö Sinitähti on edellisen varapäällikön petollisuudesta niin järkyttynyt, ettei ole enää oma itsensä. Tulisydämen paras ystävä Harmaaraita on vaihtanut klaania, ja vanha petollinen vihamies Tiikerikynsi vaanii yhä metsässä. Viherlehden aikana metsä on päivä päivältä kuumempi ja kohtalokas metsäpalo riehuu soturien reviireillä. Myrsky on nousemassa...

Sinitähdestä tulee vainoharhainen ja julistaa sodan Tuuliklaania vastaan. Tulisydän onnistuu estämään taistelun ja sopimaan rauhan kahden klaanin välille. Sen takia Sinitähti menettää luottamuksensa myös Tulisydämeen. Tulipalo riehuu Myrskyklaanin reviirillä. Kissat onnistuvat pakenemaan tulta Jokiklaanin ansiosta. He päästävät Myrskyklaanin kissat reviirilleen turvaan. Kuitenkin yksi klaaninvanhimmista menehtyy savun hengittämisen takia ja Tulisydän onnistuu pelastamaan kuoleman kynsistä Vatukkatassun.

Ei sekava, luettava ja jännittävä. Tämä oli todella loistava kirja :)

Yleistiedot

Nimi: Myrsky nousee (Rising storm)

Kirjailia: Erin hunter

Suomennos: Vesa-Matti Paija

Kustannusyhtiö: Art House

Painovuosi: 2010 (Eng. 2003)


.

5. osa

Vaarallinen polku

 Varjoklaani on saanut uuden vahvan päällikön, Tiikeritähden.  Tulisydän pelkää, että hänen kostonhimoisen vihollisensa nousu liittyy painajaisiin, jotka piinaavat häntä öisin. Samaan aikaan reviireiltä löytyvät riistantähteet, oudot hajut ja varoittavat enneunet herättävät soturien epäilykset: metsässä vaanii salaperäinen uhka, jollaista ei ole ennen nähty. Myrskyklaanin päällikkö Sinitähti on kääntänyt selkänsä soturiesi-isille, eikä hänestä ole Tulisydämmelle apua. Onko Tähtiklaani hylännyt heidät iäksi?

Harmaaraita liityy takaisin Myrskyklaaniin. Tiikeritähden pennut Keltapentu ja Vatukkapentu; Tulisydämestä tulee Vatukkatassun mestari ja Saniaisturkista Keltatassun. Metsä salaperainen uhka on koiralauma. Se tappaa Nopsatassun ja raatelee Kirkastassun. Kirkastassu nimitetään Irvinaamaksi, syy on että Sinitähti on henkisessä sodassa Tähtiklaanin kanssa. Irvinaama kuitenkin selviää. Paljastuu että Pilvihäntä on rakastunut Irvinaamaan ja Tulisydän Hiekkamyrsykyyn ja toisin päin. Koiralauma löytää Myrskyklaanin leiriin Tiikerikynnen ansiosta. Kissat kuitenkin onnistuvat johdattamaan koirat pois leiristä kallioille. kun Tiikerikynsi hyppää pusikosta Tulisydämen niskaan ja jättää tämän koirille, Sinitähti pelastaa Tulisydämen, mutta tipahtaa itse reunan yli veteen. Tulisydän hyppää Sinitähden perään ja onnistuu kahden Jokiklaanin soturin avulla pelastamaan hänet. Jokiklaanin soturit, Kiviturkki ja Usvajalka ovat Sinitähden pentuja. Sinitähti kuolee rannalla. Tulisydämestä tulee uusi päällikkö.

Hieman surullinen, koska suuri päällikkö Sinitähti kuoli :< Muuten kyllä mukava, siinä tapahtui kokoajan jotakin, mikä piti mielenkiinnon yllä.

Yleistiedot

Nimi: Vaarallinen polku ( A dangerous path) 

Kirjailia: Erin Hunter

Suomennos: Vesa-Matti Paija

Kustannusyhtiö: Art House

Painovuosi: 2011 (Eng. 2003)


.

6. osa

Pimeyden hetki

Tiikeritähden vallanhimo syöksee metsän pahempaan vaaraan kuin koskaan aiemmin, ja klaanipäälliköiden on tehtävä vaikeita valintoja. Tähtiklaanin pahaenteiset sanat askarruttavat Tulitähteä. Edessä on viimeinen taistelu metsän kohtalosta, mutta kaikki ei menekkään niinkuin Tulitähti on kuvitellut. On enteiden täyttymisen aika, ja pimeyden hetki koittaa Myrskyklaanille...


Tulisydän matkaa korkokiville ja vastaanottaa yhdeksän elämäänsä ja saa nimen Tulitähti. He kohtaavat Veriklaanin, minkä Tiikeritähti on tuonut metsään. Varjoklaani ja Jokiklaani ovat yhdistyneet Tiikeriklaaniksi. Kuitenkin Myrskyklaani ja Tuuliklaani eivät liittoudu heidän kanssaan ja kissat kokoontuvat aukiolle, missä Tiikeritähti yrittää käskeä Veriklaanin kissoja. Tapahtumien kulun päätteksi Ruoska surmaa Tiikeritähden lopullisesti. Hän antaa myös varoituksen: muiden klaanien on lähdettävä metsästä tai he tappavat heidät. Klaanit eivät lähde ja syntyy taistelu. Ruoska onnistuu surmaamaan Tulitähden, mutta Tulitähti menettää vain yhden hengen. Koska Ruoska ei usko Tähtiklaanin, hänellä ei ole yhdeksää henkeä ja Tulitähti tappaa hänet. Harmaaraidasta tulee uusi varapäällikkö. Elämä metsässä palautuu rauhalliseksi. Tulitähden tarina päättyy tähän, mutta Soturikissat jatkavat tarinaansa seuraavassa saagassa.

Todella hyvä. Ei mennyt kuin ehkä pari päivää tämän lukiessa. Loistava päätös saagalle.

Yleistiedot

Nimi: Pimeyden hetki (The Darkest Hour)

Kirjailia: Erin Hunter

Suomennos: Vesa-Matti Paija

Kustannusyhtiö: Arthouse

Painovuosi: 2011 (Eng. 2003)