HAHMOT

Harry Potter
=Tiedosto:200px-Harry Potter Deathly Hallows Profile.jpg
Harry James Potter
Biografiset tiedot
Syntynyt

31.7.1980

Kuollut

2.toukokuuta 1998, hirnyrkkinä, palasi elävien maailmaan

Verisääty

Puoliverinen

Alias
Titteli(t)
Ulkonäkö
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Vihreät

Ihonväri

Vaalea

Perhe
Perheenjäsenet
Taikakyvyt
Mörkö

Ankeuttaja

Taikasauva

Piikkipaatsamaa, 11 tuumaa, sisältää Feeniksin pyrstösulan

Suojelius

Uroshirvi

Suhteet
Virka

Auroriviraston johtaja, Aurori

Tupa

Rohkelikko

Uskollisuus
.

Harry James Potter 31.7.1980, oli Lily ja James Potterin ainoa poika, brittiläinen puoliverinen velho, joka on yksi uuden ajan kuuluisimmista velhoista avada kedavra-tappokirouksesta henkiinjääneemisestä ollessaan vain vuoden ikäinen, sekä lordi Voldemortin kukistamisesta. Harryn otsassa on legendaarinen salama-arpi, jonka hän sai, kun Voldemortin tappokirous kosketti häntä, mutta kimposi takaisin ja teki näin Voldemortista aavettakin mitättömämmän olennon. Tämä päätti Ensimmäisen Velhosodan, ja Harry vietiin hänen jästisukulaisilleen.

Yhdentoista iässä Harry menee Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun ja hänet lajitellaan Rohkelikon tupaan. Hän ystävystyy Hermione Grangerin ja Ronald Weasleyn kanssa. Ensimmäisellä luokalla hänet valitaan Rohkelikon huispausjoukkueeseen ja hänestä tulee vuosisadan nuorin etsijä. Rohkelikko voittaa kaksi kertaa huispauspokaalin Harryn ollessa joukkueessa. Neljäntenä vuonnaan hän voittaa Kolmivelhoturnajaiset, mutta joutuu samalla todistamaan Cedric Diggoryn järkyttävää kuolemaa ja Voldemortin paluuta. Seuraavana kouluvuonnaan hän perustaa Albuksen kaartin ja taistelee kuolonsyöjiä vastaan Taikaministeriön Salaisuuksien osastolla, mutta menettää kummisetänsä. Harryllä on erittäin tärkeä osa Toisessa Velhosodassa ja hän tuhoaa kaikki Voldemortin Hirnyrkit Ronin ja Hermionen kanssa. Lopulta hän kohtaa Voldemortin Tylypahkan taistelussa ja kukistaa tämän lopullisesti. Sodan jälkeen Harrysta tulee aurori ja Auroriviraston päällikkö. Hän nai Ginny Weasleyn ja saa hänen kanssaan kolme lasta James Sirius Potterin, joka sai nimensä isoisästään Jamesista, ja isänsä kummisedästä Siriuksesta, Lily Luna Potterin, joka sai nimensä isoäidistään Lilysta, ja äitinsä ja isänsä ystävästä Lunasta ja Luna tarkoittaa myös kuuta, joten nimi kunnioittaa Kuutamoa, ja Albus Severus Potterin, joka sai nimensä kahden Tylypahkan rehtorin mukaan. Harry on joutunut monesti kokemaan Kidustuskirouksen ja Komennuskirouksen. Hän on myös ainoa ihminen joka on yhdistänyt Kuoleman varjelukset.

Elämä

Sukujuuret

Potter on vanha, vauras puhdasverinen velhosuku, vaikka Harry itse onkin puoliverinen, sillä hänen äitinsä on jästisyntyinen noita. Potterit periytyvät Peverellien suvusta Ignotus Peverellin kautta. Ignotus omisti aidon näkymättömyysviitan, jonka hänen jälkeläisensä ovat perineet. Kolkot ovat Salazar Luihuisen jälkeläisiä, ja myös Peverellien jälkeläisiä, Ignotuksen veljen Kadmoksen kautta. Tom Lomen Valedro eli Voldemort on näin kaukaista sukua Harrylle.

Harry on myös kaukaisesti sukua isänsä puolelta Mustille, Malfoyille, Weasleyille, Longbottomeille ja melkein kaikille puhdasverisille velhosuvuille.

Harryn sukulaiset äidin puolelta ovat jästejä Evansin ja Dursleyn kautta.

 Aikainen elämä

Harry James Potter syntyi 31.7.1980 James ja Lily Potterille, Feeniksin killan jäsenille Ensimmäisen Velhosodan aikana. Harryn syntymästä asti he elivät piilossa Lordi Voldemortilta Godrickin notkossa, ja heidän salaisuudenhaltijansa oli Sirius Musta, joten he olivat turvassa sillä Sirius ei ikimaailmassa kertoisi Voldemortille heidän olinpaikkaansa. Kuitenkin salaisuudenhaltija vaihdettiin Peter Piskuilaniksi, joka kavalsi heidät Voldemortille.

Lokakuun 31. päivänä, vuonna 1981 Voldemort saapui Godrickin notkoon, ja murhasi Harryn vanhemmat. Ensimmäisenä Jamesin, joka yritti pelastaa vaimonsa ja Harryn pidättelemällä Voldemortia, mutta ei pystynyt puolustautumaan sauvatta, ja Voldemort murhasi hänet eteiseen tappokirouksella. Sitten hän tappoi Lilyn, joka uhrautui kuolemaan pelastaakseen Harryn. Näin hänen äitinsä antoi hänelle suojan, joten Voldemort ei kyennyt koskemaan Harryyn. Kun hän yritti kirota tämän itsensä puolesta, kirous kimposi takaisin, ja jätti Harrylle vain salama-arven, mutta Voldemort menetti kaikki voimansa. Hän ei kuitenkaan pystynyt kuolemaan Hirnyrkkiensä takia. Arvesta koitui suuri riesa Harrylle, sillä se avasi yhteyden hänen ja lordi Voldemortin välille.

Harrysta tuli kuuluisa vain vuoden ikäisenä Voldemortin kukistamisesta, ja häntä alettiin kutsua "pojaksi joka elää".

Talo Godrickin notkossa tuhoutui, ja Rubeus Hagrid haki hänet talon raunioista. Sirius Musta tuli paikalle ja pyysi saada viedä Harryn turvaan omaan kotiinsa. Hagrid kuitenkin sanoi että hän sai käskyn Albus Dumbledorelta, joten Sirius lainasi hänelle lentävää moottoripyöräänsä ja lensi Likusteritielle, jossa asuivat Harryn ainoat elossa olevat sukulaiset, hänen tätinsä Petunia Dursley ja tämän aviomies Vernon Dursley sekä heidän poikansa. Dumbledore jätti heille kirjeen, jossa selitti kaiken, mutta Dursleyt eivät ikinä kertoneet mitään Harrylle.

Elämä Likusteritiellä

Dursleyiden luona eläminen oli Harrysta hirvittävää. He olivat tyypillisiä jästejä, heillä ei ollut mitään ymmärrystä taikuutta kohtaan, ja kaiken lisäksi he vihasivat kaikkea epänormaalia. He valehtelivat Harrylle hänen vanhemmistaan, kertoen että he olivat kuolleet autokolarissa. He yrittivät kitkeä Harrysta kaiken taikuuden pois, joksikin onnistumatta siinä. Harry joutui asumaan portaiden alla olevassa komerossa, hänen piti käyttää serkkunsa Dudleyn vanhoja vaatteita ja hänen elämänsä oli muutenkin kurjaa. Toista oli hemmotellulla Dudleylla. Aina kun Harry sai jotakin epänormaalia tapahtumaan, esimerkiksi kasvattamaan hiuksensa yhdessä yössä takaisin, vapauttamaan eläintarhassa valtavan käärmeen ja kummallisesti loikannut katolle ja muuta, hänet lukittiin komeroonsa.

Oli kaksi hyvää syytä Harryn näennäiseen vankina pitämiseen Dursleyillä. Ensinnäkin, heidän naapurinsa Arabella Figg oli surkki, joka kuitenkin kuului Feeniksin Kiltaan ja pystyi näin pitämään Harrya silmällä. Ja toisena, Dumbledore langetti Dursleyiden taloon loitsun, joka takasi sen, että niin kauan kuin Harry kutsui paikkaa kodikseen, Voldemort ei voisi vahingoittaa häntä Harryn ollessa siellä. Kuitenkin loitsu raukeaisi kun Harry tulisi täysi-ikäiseksi tai lakkaisi kutsumasta taloa kodiksi.

Jästikoulussa

Harry kävi yksitoistavuotiaaksi tavallista jästikoulua Dudleyn mukana. Hänellä ei ollut yhtään ystävää, sillä muut oppilaat olivat joko Dudleyn jengiä tai he pelkäsivät Dudleyta niin paljon etteivät uskaltaneet edes puhua Harrylle. Hän oli hyvä liikunnassa, joksikaan kukaan ei ikinä valinnut häntä joukkueeseensa (mikä johtui siitä ettei kukaan halunnut, että Dudley pilkkaa heitä). Kerran Harry muutti vahingossa opettajansa peruukin siniseksi, ja joskus huomasi loikanneensa koulun keittiön katolle.

Harryn velhouden esilletulo

Harryn syntymäpäiviä ei koskaan juhlittu Dursleyn perheessä ennenkö hän täytti 11, joka on sama päivä kuin se jona hän käsitti oikean henkilöllisyytensä. Viikolla jona hänellä on syntymäpäivä, alkoi tulla satoja Harrylle osoitettuja kirjeitä Dursleyn taloon. Ensimmäinen kirje oli osoitettu "komeroon portaiden alla", mistä Dursleyt järkyttyivät kovasti. Harry siirrettiin heti paikalla asumaan Dudleyn toiseen makuuhuoneeseen, mutta kirje löysi silti tiensä perille.

Vernon Dursley yritti kaikin voimin estää sen, että Harry saisi kirjeet. Kun kirjeiden tuloa ei saatu loppumaan, he menivät asumaan hotelliin, mutta sinnekin saapui kirjeitä Harrylle. Niinpä he matkustivat syrjäiselle majakalle. Harryn syntymäpäiväyönä kuitenkin puolijättiläinen Hagrid saapuu majakalle, kertoi Harrylle että tämä on velho ja välitti kutsun Tylypahkasta sekä kertoi tälle hänen vanhemmistaan. Samalla Hagrid tulee taikoneeksi Dudleylle siansaparon.

Syntymäpäivälahjaksi Hagrid antaa Harrylle pöllön, jonka tämä nimeää Hedwigiksi. Hagrid vie Harryn Viistokujalle, jossa Harry tajuaa että hän on todella kuuluisa velhomaailmassa.

He hakevat rahaa Irvetasta Harryn vanhempien tililtä ja ostavat Harrylle kaikki koulutarvikkeet.

Harryn taikasauva

Harryn taikasauva on 11 tuumaa pitkä, piikkipatsamaa ja feeniksinsulkaa. Sulan on luovuttanut Dumbledoren feenikslintu Fawkes, joka luovutti myös toisen sulan. Sauvan, jossa tämä sulka on, osti 50 vuotta sitten Tom Lomen Valedro, alias Voldemort, ja näin hänen ja Harryn sauvoissa on erityinen yhteys, jota kutsutaan kaksoisytimien väliseksi yhteydeksi.

Koulutus Tylypahkassa

 

 Ensimmäinen vuosi

11-vuotiaana Harry Potter lähtee Tylypahkaan kouluttautumaan velhoksi. Hän tutustuu elinikäisiin ystäviinsä Ronald Weasleyyn ja Hermione Grangeriin Tylypahkan pikajunassa. Alunperin Lajitteluhattu aikoo panna Harryn Luihuisen tupaan, mutta koska Harry pyytä päästä Rohkelikkoon, Lajitteluhattu lajittelee hänet sinne, kuten hänen ystävänsäkin.

Harry huomaa ensimmäisellä huispaustunnillaan, että hänellä on lentäminen verissä. Hän on niin hyvä, että pääsee Rohkelikon Huispausjoukkueeseen, ja hänestä tulee vuosisadan nuorin etsijä. Ennen hänen ensimmäistä huispauspeliään professori Minerva McGarmiva lähettää hänelle Nimbus 2000-luudan. Hänen ensimmäisessä Huispauspelissään hänen luutansa kirotaan, ja Hermione sekä Ron epäilevät professori Kalkarosta asiasta. Hermione menee sytyttämään Kalkaroksen kaavun tuleen ja Harry saa taas otteen luudastaan. Hän saa siepin kiinni, suuhunsa, mutta joka tapauksessa Rohkelikko voittaa.

Samaan aikaan, lordi Voldemort, jonka oletetaan kuolleen, suunnittelee salaisesti paluutaan. Käyttäen professori Quinirinus Oravea sijaisruumiina, hän havittelee kouluun piilotettua Viisasten kiveä itselleen, jotta pääsisi palaamaan omaan ruumiiseensa ja hallitsemaan taas velhomaailmaa. Hän juo yksisarvisen verta pysyäkseen hengissä.

Pian Harry ja hänen ystävänsä tajuavat, että kouluun on piilotettu jotakin. Kun Hagrid lipsauttaa muutaman asian vahingossa, he saavat selville, että piilotettu asia on Viisasten kivi. He epäilevät Kalkaroksen yrittävän saada kiveä itselleen. Pian he luulevat Kalkaroksen aikovan toteuttaa suunnitelmaa, joten he lähtevät pelastamaan Viisasten kiveä. He pääsevät kaikkien kiveä suojaavien esteiden ohi. Viimein Harry päätyy kammioon, jossa kiveä säilytetään Iseeviot-peilin sisällä. Harry olettaa näkevänsä Kalkaroksen, mutta huomaa kauhukseen, että kammiossa onkin Orave. Hän yrittää käyttää Harrya hyväkseen saadakseen kiven, ja pian Harry tunteekin kiven olevan hänen taskussaan, mutta valehtelee Oravelle. Kun Orave riisuu turbaaninsa, hänen takaraivostaan työntyvät lordi Voldemortin kasvot. Voldemort tietää, että kivi on Harryn taskussa. Orave yrittää ottaa kiveä Harrylta, mutta ei pysty koskemaan Harryyn hänen äitinsä antaman suojan takia. Harry menettää tajuntansa, juuri kun rehtori Dumbledore saapuu paikalle pysäyttämään Oravea, mutta Voldemort jättää Oraven ruumiin, ja Quinirinus Orave menettää henkensä.

Harry, Ron ja Hermione saavat kukin monta kymmentä pistettä ja näin Rohkelikko voittaa tupapokaalin, kuten Neville Longbottom, joka on kuuluisien aurorien poika, saa elämänsä ensimmäiset kymmenen pistettä, ja varmistaa Rohkelikolle tupapokaalin.

Kesälomaksi Harryn pitää hyvästellä ystävänsä ja Tylypahka, jonka hän on alkanut tuntea kodikseen. Ennen junaan astumista Harry saa Hagridilta valkokuva-albumin, jossa on kuvia Harrysta ja hänen vanhemmistaan.

 

 Toinen vuosi

Harryn toinen kouluvuosi alkaa surkeasti. Hän ei ole saanut kirjeitä yhdeltäkään ystävältään, ja on viettänyt koko kesän Dursleyiden parissa Likusteritie 4. Kun Vernon Dursleyllä on työtapaaminen heidän kotonaan, Harryn luo ilmestyy kotitonttu Dobby. Se varoittaa Harrya, sanoen ettei hänen pitäisi mennä Tylypahkaan ensi vuonna, sillä on punottu juoni, ja kauheuksia tulee tapahtumaan Tylypahkassa. Harry sanoo, että hänen on päästävä Tylypahkaan, koska se on hänen kotinsa ja siellä ovat hänen kaikki ystävänsä, mutta Dobby kysyy, miksi Harry haluaa nähdä ystäviä jotka eivät edes kirjoita. Näin Harry saa kiinni Dobbyn siitä, että tämä on varastanut kaikki Harrylle lähetetyt kirjeet. Harry yrittää saada Dobbya kiinni, mutta tämä juoksee alakertaan ja yrittää pakottaa Harrya jättämään Tylypahkan kesken. Harry ei kuitenkaan suostu, ja Dobby käyttää taikavoimiaan lennättäen täytekakun Vernonin työnantajan vaimon päälle, ja katoaa paikalta. Harry lukitaan huoneeseensa, ja hänen ikkunaansa laitetaan kalterit. Kuitenkin Ron Weasley ja hänen veljensä Fred Weasley ja George Weasley pelastavat hänet lentävällä Ford Angelinalla. He lentävät Weasleyiden taloon, Kotikoloon.

Kun Dobbyn ensimmäinen yritys saada Harry jättämään Tylypahka kesken, se jatkaa yrittämistä. Kun Harry ja Ron ovat menemässä Tylypahkan junaan, se sulkee portin, josta pääsee laiturille. Kuitenkaan se ei estä Harrya ja Ronia pääsemästä Tylypahkaan, vaan he lähtevät lentävällä autolla kohti Tylypahkaa. Kuitenkin he myöhästyvät hiukan, ja Tällipaju turmelee auton ja samassa rytäkässä Ronin taikasauva katkeaa.

Kuitenkaan Harrylla Tylypahkassa ei ala mennä yhtään paremmin. Uusi Pimeyden Voimilta suojautumisen opettaja Gilderoy Lockhart nöyryyttää Harrya useasti kiskomalla tämän valokeilaan Harryn tahtoa vastaan. Ja kaiken lisäksi vahtimestari voron kissa Norriska kangistetaan, ja koulun seinään ilmestyy verellä maalattu teksti: "Salaisuuksien kammio on avattu. Perillisen viholliset varokaa", ja Harry alkaa kuulla epämääräisiä ääniä joita muut eivät kuule.

Lockhartin perustamassa kaksintaistelukerhossa kaikille selviää että Harry on käärmesuu, ja käärmeskieltä pidetään yleisesti pimeyden velhojen taitona, sillä itse Salazar Luihuinen osasi sitä, ja niin kaikki luulevat että Harry on Luihuisen perillinen, ja että hän avasi salaisuuksien kammion. Uusia hyökkäyksiä tapahtuu ja useat epäilevät Harrya. Kirjoittaessaan päiväkirjaa, jonka Harry löysi vessasta, hän saa tietää, että Salaisuuksien kammio on avattu edellisen kerran 50 vuotta sitten, ja että silloin kammion hirviö oli tappanut tytön, ja että uskottiin, että hirviön päästi vapaaksi Hagrid, joka erotettiin. Seuraavana päivänä Harryn makuusaliin on murtauduttu, ja päiväkirja on viety.

Pian Hermione luulee, että on saanut selville, mikä hirviö kammiossa asuu. Hän ei kuitenkaan ehdi kertoa sitä Harrylle ja Ronille, sillä hänet kangistetaan. Harry ja Ron menevät puhumaan Hagridille, vaikka ovatkin varmoja että Hagrid ei voi olla hyökkäysten takana. He eivät kuitenkaan ehdi kysyä häneltä mitään, sillä taikaministeri Cornelius Toffee, rehtori Dumbledore ja Lucius Malfoy astuvat sisään. Harry ja Ron piiloutuvat nopeasti näkymättömyysviittaan, ja Hagrid viedään Azkabanin velhovankilaan, ja Malfoy toimittaa Dumbledorelle määräaikaisenerokirjeen, jossa ilmoitetaan komitean päätös, että koska hyökkäyksiä tapahtuu Dumbledore on kelvoton Tylypahkan rehtoriksi. He lähtevät, mutta Hagrid ehtii kuitenkin vihjata Harrylle ja Ronille, että heidän pitäisi seurata hämähäkkejä. He lähtevät heti matkaan ja päätyvät Kiellettyyn Metsään. Siellä he kohtaavat jättiläishämähäkki Hämäkäkin joka kertoo heille ratkaisevia tietoja. Kuitenkin Hämäkäkin jälkeläiset yrittävät käydä heidän kimppuunsa, mutta lopulta metsässä asustanut Ford Angelina pelastaa heidät.

Kun he seuraavan kerran menevät katsomaan sairasvuoteella makaavaa kangistettua Hermionea, he löytävät tämän kädestä lapun, jossa on kuvattu Basiliskia. He ymmärtävät, että Salaisuuksien kammion hirviö on basiliski, valtava jättiläiskäärme. Sen katse tappaa, mutta kukaan sen uhreista ei ole katsonut sitä suoraan, vaan heijastuksen kautta, joten he ovat vain kangistuneet. Koska se on käärme, vain Harry on kuullut sen puheen.

Kun he tulevat pois sairaalasiivestä, he kuulevat opettajien keskustelun. Hirviö on vienyt Ginny Weasleyn, Ronin pikkusiskon, kammioon. Lockhart lähetetään pelastamaan Ginny, joten Harry ja Ron menevät kertomaan hänelle tietojaan. He saavat kuitenkin selville että Lockhart on huijari. He pakottavat tämän mukaansa Salaisuuksien kammioon, jonka sisäänkäynnin he löytävät tyttöjen epäkunnossa olevasta vessasta. Harry avaa kammion sisäänkäynnin puhumalla käärmeskieltä. He menevät sisään, mutta Lockhart varastaa Ronin rikkinäisen sauvan. Hän yrittää langettaa muistiloitsua Harryyn ja Roniin, mutta rikkinäisen sauvan takia epäonnistuu, ja taika kimpoaa häneen itseensä räjäyttämällä tunnelin. Harry jää sortuman toiselle puolelle, ja lähtee etsimään Ginnyä. Hän liikkuu tunneleissa kunnes päätyy kammioon ja löytää Ginnyn makaamasta lattialla. Hän ei ole kuollut, mutta hänen elinvoimansa hiipuu. Samassa Harryn viereen on astunut Tom Valedro, mies, jonka päiväkirjaa Harry oli kirjoittanut. Harry tajuaa, että Valedro on avannut kammion, ja käyttänyt Ginnyä välikappaleena, vaikka Ginny ei ole tajunnut mitä tekee. Lopulta Valedro kertoo olevansa Voldemort, ja että hän on Luihuisen perillinen. Hän kutsuu basiliskin, mutta samassa Dumbledoren feenikslintu lentää sisään, ja heittää Harrylle lajitteluhatun. Valedro nauraa Dumbledoren surkealle yritykselle pelastaa Harry, ja samassa valtava basiliski luikertelee kammioon. Se lähtee Harryn perään ja Harry yrittää pakoon, mutta kaatuu. Kuitenkin feeniks puhkaisee basiliskin silmät, joten se ei voi tappaa Harrya katseellaan eikä nähdä tätä. Harry juoksee tunneliin, ja eksyttää basiliskin. Hän palaa takaisin kammioon, ja Valedro selittää, kuinka hän vahvistuu samalla, kuin Ginny heikkenee. Basiliski palaa kammioon, mutta Harry huomaa lajitteluhatusta pilkistävän miekan. Hän surmaa basiliskin, mutta ehtii saada myrkkyä vereensä. Valedro kertoo, että Harrylla on noin tunti elinaikaa. Harry vetää basiliskin hampaan pois lihastaan, ja polvistuu Ginnyn viereen. Hän huomaa Ginnyn kainalossa olevan päiväkirjan, ja survaisee basiliskin hampaan siihen. Päiväkirjasta alkaa ryöpytä mustetta kuin verta, ja samassa Valedro tuhoutuu. Ginny nousee, mutta Harry heikkenee koko ajan basiliskin myrkyn vaikutuksesta. Yhtä äkkiä feenikslintu Fawkes lentää Harryn luo. Siltä valuu kyyneliä Harryn haavalle, ja haava paranee. Ginny ja Harry palaavat kammion sisäänkäynnille, jossa Ron ja Lockhart ovat kaivaneet aukon kivivyöryyn, ja Harry sekä Ginny pääsevät pois. Fawkes vie heidät Dumbledoren kansliaan, ja he selittävät rehtorille koko tilanteen. Harry sekä Ron saavat palkinnon koulun hyväksi tehdyistä töistä.

Pian Lucius Malfoy rientää kansliaan kotitonttunsa Dobbyn kanssa (Harry saa vihdoin tietää kenen kotitonttu se on) ja ihmettelee Dumbledoren paluuta. Dumbledore kertoo, että oli saanut sellaisen käsityksen, että jos komitean jäsenet eivät allekirjoittaisi erokirjettä, Malfoy kiroaisi heidän perheensä. Harry tajuaa että Malfoy on syypää päiväkirjan joutumiseen Ginnylle. Kun Malfoy lähtee kansliasta, Harry vie hänelle päiväkirjan, jonka väliin on tunkenut sukkansa. Malfoy heittää päiväkirjan Dobbylle, ja Harry kehottaa tätä avaamaan sen. Kun kotitontun isäntä antaa sille vaatekappaleen, se tarkoittaa että kotitonttu on vapautettu, joten Dobbystä tulee vapaa. Malfoy raivostuu, ja yrittää kirota Harryn, mutta Dobby suojaa tätä ja Malfoy lentää monta metriä ilmassa, mutta vannoo kostavansa Harrylle.

 

 Kolmas vuosi

Kolmantena vuonnaan Harry karkaa Likusteritieltä paisutettuaan Marge-tätinsä, ja huomaa koiran toisella puolella katua. Harry kompastuu, ja kohottaa sauvakätensä, ja paikalle pukahtaa Poimittaislinjan bussi. Rahastaja Stan Pikitie pitää Harrylle seuraa, luullen Harrya Neville Longbottomiksi. Poimittaislinja vie Harryn Vuotavan noidankattilan kahvilan eteen, mutta Harry näkee kauhukseen Taikaministeri Cornelius Toffeen odottavan ulko-ovella. Harry pääsee pälkähästä, ja viettää pari viikkoa Viistokujalla, kunnes viimeisenä päivänä tapaa Weasleyn perheen, joka on tullut Egyptistä Ronin veljen William "Bill" Weasleyn luota.

 Neljäs vuosi

Harry neljäntenä vuonna Tylypahkassa

Neljäntenä lukuvuonnaan Potter pääsee Tylypahkan toiseksi edustajaksi kolmivelhoturnajaisiin, joiden viimeisessä koetuksessa hän joutuu todistamaan Cedric Diggoryn kuolemaa ja Voldemortin paluuta. Potter yrittää vakuuttaa ministeriölle tätä paluuta, mutta taikaministeri Cornelius Toffee ei ota asiaa kuuleviin korviinsa.

 Viides vuosi

Harry viidentenä vuonnaan.

Harryn ystävät eikä Sirius kirjoita selviä vastauksia mitä tapahtuu, Harry yrittää kuunnella jästiuutisia, mutta kummallisia murhia ei ole tapahtunut. Lisäksi Harry näkee joka yö painajaista Cedricin kuolemasta, ja välikohtauksesta hautausmaalla. Harryn kuunnellessa uutisia ikkunalaudan alla pihalla, hän kolauttaa päänsä lautaan, ja samaan aikaan kissa juoksee auton alta, ja kuuluu kauhea pamaus. Vernon ja Petunia räyhäävät Harrylle, joka ei kuuntele vaan lähtee kävelylle, ja istuessaan keinussa hän näkee Dudleyn jengeineen, ja juoksee Dudleyn kiinni. Hän pilkkaa Dudleyta, koska tämä oli hakannut jengeineen kymmenvuotiaan Mark Evansin. Harry uhkaa Dudleyta sauvallaan, mutta samalla tuntuu kauhean kylmältä, Harry aavistaa Ankeuttajat. Harry käyttää suojeliustaan pelastamaan hänet ja Dudleyn, samalla naapurin höperö rouva Arabella Figg saapuu paikalle, ja paljastaa tuntevansa Dumbledoren ja olevansa Surkki. Harry raahaa Dudleyn Likusteritielle, ja saa kuulla, että pamauksen aiheuttaja oli Harryn toinen vahtija Mundungus Fletcher, ja kissa oli rouva Figgin kissa, joka ilmoitti Figgille Mundungusin poistuttua. Harry saa Dursleylla kirjeen, että hänet on erotettu Tylypahkasta, ja heti perään Weasleyn isän Arthur Weasleyn ja Siriuksen kirjeet, joissa kehotetaan olemaan talossa. Kahdenkymmenen minuutin päästä tulee uusi kirje Mafalda Hopkirkiltä, jossa kerrotaan, että erottamista neuvotellaan 9.elokuuta. Kaiken lisäksi Petunia saa Räyhääjän Dumbledorelta, ja kertoo että ankeuttejat ovat Azkabanin velhovankilan vartijoita, joista oli kuullut siltä kamalalta pojalta.

Pian Dursleyt saavat kirjeen "Englannin parhaiten hoidettu nurmikko"-kilpailun voittajina. Alastor Vauhkomieli, Remus Lupin, Nymfadora Tonks, Hestia Jones, Dedalus Diggle, Sturgis Podmore, Emmeline Vance, Elfias Doze ja Kingsley Kahlesalpa saapuvat etuvartiona hakemaan Harrya Likusteritieltä, kohti Feeniksin kilta-järjestön päämajaa, Kalmanhanaukio 12.

 Kuudes vuosi

Kuudentena lukuvuonna hän todistaa ministeriölle olevansa oikeassa, mutta Voldemort on tämän jälkeen jo aloittanut avoimen toiminnan. Rehtori Dumbledore alkaa antaa Potterille yksityistunteja, joilla hän opastaa Harrya tuhoamaan Voldemortin hirnyrkkejä.

Kuudennen vuoden lopussa Dumbledore kuolee hänen itsensä suunnittelemana, sillä hänessä alkaa levitä kirous, joten hän haluaa kuolla tuskattomasti. Potter lähtee etsimään Voldemortin jäljellä olevia hirnyrkkejä.

Potter tuhoaa lopulta viimeisenkin hirnyrkin, Voldemortin palasen itsessään, urhautumalla kuolemaan. Kuitenkin vain Voldemortin sielun palanen Harryssa kuolee, ja Voldemortista on tullut jälleen kuolevainen. Tämän kirotessa Harrya tappokirouksella, kirous kimpoaa jälleen kerran Voldemortiin itseensä, näin Voldemortin tappaen itse itsensä, mikä johtuu siitä seljasauva, jota Voldemort käyttää, on hänen hallussaan varkain. Sauvan oikea valtias on Harry Potter, joka oli riisunut sauvan omistajan (Draco Malfoyn) aseista, ja näin voittanut sauvan itselleen.

Myöhemmin elämässään Harrysta tulee auroriviraston päällikkö, ja hän saa kolme lasta, Jamesin, Albuksen ja Lilyn.

Edeltäjä:
ei tiedossa, lopulta Kingsley Kahlesalpa
Auroriviraston päällikkö
2007 -
Seuraaja:
ei tiedossa
Edeltäjä:
Draco Malfoy
Seljasauvan haltija
1998 -
Seuraaja:
ei tiedossa


Ronald Weasley

Kuva:Ron_weasley.jpg
Ronald Bilius Weasley
Biografiset tiedot
Sukupuoli

Mies

Silmien väri

Sininen

Hiusten väri

Punainen

Syntynyt

1. maaliskuuta, 1980

Perhe
Syntyperä

Puhdasverinen

Arvonimi(/et)

Valvojaoppilas

Alias

Lonnukka, Roonil Wazlib, Stan Pikitie

Taikasauva

Saarnia, 12 tuumaa, yksisarvisen jouhi. Pajua, 14 tuumaa, yksisarvisen jouhi (uudempi)

Mörkö

Hämähäkki

Suojelius

jackrussellinterrieri

Ammatti

Aurori

Liittoutumat

Tylypahka

Kulissien takana
Ensiesiintyminen

Harry Potter ja viisasten kivi

Viimeisin ilmestyminen

Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Viimeisin esiintyminen

Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Näyttelijä

Rupert Grint

Ronald Bilius Weasley (lempinimi Ron) oli Arthur ja Molly Weasleyn poika ja hänellä oli kuusi sisarusta: pikkusisko Ginny, kaksoisveljet Fred ja George sekä isoveljet Percy, Charlie ja Bill. Ron oli pitkä ja hontelo, hänellä oli paljon pisamia ja tulipunaiset hiukset kuten muullakin perheellä. Hän omisti Percyn vanhan Kutka-rotan, (joka myöhemmin Harry Potter ja Azkabanin vangissa paljastui animaagi Peter Piskuilaniksi). Myöhemmin Ron sai pöllön. Ron asui Kotikolossa Saukkonummella ja hän on syntynyt 1. maaliskuuta 1980. Hän tapasi Harry Potterin ja Hermione Grangerin Tylypahkan pikajunassa matkalla Tylypahkaan. Koska Weasleyn perhe oli köyhä, Ronilla oli veljensä Charlien vanha taikasauva, kunnes hän sai uuden kolmantena kouluvuonnaan, edellisen katkettua onnettomuudessa. Neljäntenä kouluvuonnaan Ron on erittäin mustasukkainen huispaustähti Viktor Krumille tämän pyydettyä Hermionea parikseen Kolmivelhoturnajaisten joulutanssiaisiin, ja käyttäytyy myöhemmin yrmeästi myös Cormac MacLaggenia kohtaan tämän ollessa Hermionen seuralainen Horatius Kuhnusarvion joulukutsuilla. Kuudentena kouluvuotena myös Hermionen mustasukkaisuus alkaa heräillä Ronin alkaessa seurustella Lavender Brownin kanssa. Tämän voi päätellä siitä, että Hermione tulehduttaa välinsä Ronin kanssa jälleen kerran. He saavat sovittua riitansa ja myöhemmin Lavender jättää Ronin, koska epäilee tämän seurustelevan Hermionen kanssa. Ron oli Harryn ja Hermionen kanssa tuhoamassa Voldemortin hirnyrkkejä ja tuhosi medaljonki-hirnyrkin iskemällä sitä Rohkelikon miekalla. Ron avioitui lopulta Hermione Grangerin kanssa ja he saivat kaksi lasta: Rosen ja Hugon.

Hermione Granger

''Potterwikistä, vapaasta Harry Potter -tietosanakijasta tänään, 13. syyskuuta 2009.

Tiedosto:250px-Hermione ministrybreakin.png
Hermione Jean Weasley (os. Granger)
Biografiset tiedot
Syntynyt

19.syyskuuta 1979

Verisääty

Jästisyntyinen

Alias
Ulkonäkö
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Ruskeat

Ihonväri

Vaalea

Perhe
Perheenjäsenet
Taikakyvyt
Mörkö

Kokeissa reputtaminen

Suojelius

Saukko

Suhteet
Virka

Taikaministeriö

Tupa

Rohkelikko

Uskollisuus
.

Hermione Jean Weasley (os. Granger) on Rohkelikon oppilas Tylypahkassa ja Harry Potterin sekä Ron Weasleyn hyvin läheinen ystävä. Hermione on syntyperältään jästisyntyinen eli hänen vanhempansa ovat jästejä ja ammatiltaan hammaslääkäreitä. Myöhemmin Hermione meni naimisiin Ronin kanssa ja he saivat kaksi lasta, Rosen ja Hugon.

Sisällysluettelo

 Ulkonäkö

Hermionella ruskeat, tuuheat ja usein pörröttävät hiukset. Hänen silmänsä ovat kastanjanruskeat ja hänen selkänsä on hieman kumarassa johtuen painavien kirjapinojen kannosta. Hermionen etuhampaat olivat tavallista pidemmät, mutta hän lyhensi ne kouluterveydenhoitaja Poppy Pomfreylla neljäntenä vuonnaan. Tämä tapahtui samalla, kun hän joutui lyhentämään hampaitaan Draco Malfoyn niihin loitsiman pidennysloitsun johdosta. Hermione antoi Pomfreyn lyhentää niitä hieman aiempaa lyhyemmiksi.

Luonne ja kyvyt

Hermione on tiedonhaluinen, fiksu ja järjestelmällinen oppilas. Hän on ehdottomasti yksi Tylypahkan parhaimmista oppilaista ja on jästisyntyisenä todiste puhdasveristen paremmuutta vastaan. Käytännönläheiset ja järjestelmälliset oppiaineet, kuten muinaiset riimut ja historia, ovat Hermionelle helpompia kuin abstraktit aineet, kuten ennustus. Faktojen ja esimerkiksi loitsujen muistaminen on Hermionelle helppoa. Hän on kylmäpäinen ja pärjää hankalissakin tilanteissa. Opettajat pitävät häntä yleisesti tähtioppilaana, mutta Professori Kalkaroksen mielestä hän on vain mielistelijä. Yhteiskunnan huono-osaiset ja heikot ovat Hermionen intohimo. Hän taistelee kaikenlaista rasismia ja kiusaamista vastaan ja onkin siksi ollut loistava myös valvojaoppilaana. Koska Hermione on pärjännyt hyvin useimmissa oppiaineissa, on hän mielellään auttanut Harryn ja Ronin lisäksi muun muassa Neville Longbottomia taikaliemien ja -juomien opiskelussa.

muokkaa Opiskelu Tylypahkassa

 Ensimmäinen vuosi

Hermione Granger aloitti ensimmäisen vuotensa Tylypahkassa vuonna 1991. Hän oli vuosikurssinsa vanhin oppilas, sillä olisi ollut liian nuori aloittamaan koulunkäyntinsä edellisenä vuonna, sillä hänen syntymäpäivänsä oli vasta kouluvuoden alkamisen jälkeen. Jo koulu junassa hän tutustui Neville Longbottomiin, ja tapasi Harry Potterin ja Ronald Weasleyn, etsiessään Nevillen kanssa pojalta kadonnutta Trevor-sammakkoa. Hänet lajiteltiin kaikkien yllätykseksi Rohkelikkoon, vaikka muiden mielestä hän olisi sopinut parhaiten Korpinkynnen oppilaaksi. Lajitteluhattu pohtikin hänen sijoittamistaan pidemmän aikaa. Heti ensimmäisenä vuotenaan hän tutustui Harry Potteriin, kun tämä ja Ron Weasley pelastavat Hermionen peikolta tyttöjen vessassa. Harry on yksi velhomaailman tunnetuimmista henkilöistä, vaikka oli itse saanut tietää velhoudestaan vasta samaan aikaan kuin Hermione. Hermionesta tuli toinen Harryn parhaista ystävistä Ron Weasleyn ohella. Aluksi Hermione ei ollut heidän ystävänsä lähinnä siksi, koska Ron inhosi hänen kaikkitietävyyttään. Ystävyys kuitenkin syveni, kun Hermione pelasti pojat opetajilta huijaamlla, koska he pelastivat Hermionen vuorenpeikon kynsistä. Hermionen nokkeluuden johdosta Harry onnistui estämään Quirinus Oravea saamasta Viisasten kiveä haltuunsa. Tämän ansiosta Albus Dumbledore palkitsi hänet, Harryn, Nevillen ja Ronin ylimääräisillä pisteillä, jotka ratkaisivat Rohkelikolle tupapokaalin voiton.

 Toinen vuosi

Hermione valmistamassa monijuomalientä.

Hermionen toinen vuosi Tylypahkassa alkoi vuonna 1992. Ennen koulun alkamista hän tapasi Lucius Malfoyn Viistokujalla, joka arvosteli häntä hänen jästisyntyisyydensä johdosta. Hermionen vanhemmat olivat näet mukana Viistokujalla. Myöhemmin Draco Malfoy nimitti häntä kuraveriseksi, joka on erittäin paha haukkumanimi jästisyntyiselle. Hermione loukkaantui tästä suuresti. Ron yritti puolustaa häntä kiroamalla Malfoyn, mutta hänen rikkinäinen taikasauvansa käänsi kirouksen häneen itseensä. Lukuvuoden aikana Hermione ihastui myös Pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Gilderoy Lockhartiin tämän hurmaavan ulkonäön johdosta. Myöhemmin Lockhart kuitenkin paljastui huijariksi ja Ronin rikkinäinen sauva pyyhki hänen muistinsa. Kun salaisuuksien kammio avattiin koulussa, Hermione ryhtyi Harryn ja Ronin kanssa pohtimaan sen avaajan henkilölisyyttä. Hän valmisti pojille monijuomalientä] ja he kuulustelivat Dracoa Vincent Crabben ja Gregory Goylen olomuodossa saamatta kuitenkaan mitään selville, mutta Hermione, jonka oli tarkoitus muuttua Millicent Bulstrodeksi, olikin ottanut Millicentin kissan karvan. Monijuomaliemi ei ole tarkoitettu eläinmuodonmuutoksiin, joten Hermionelle kasvoi kissan karvat kasvoille, silmät muuttuivat keltaisiksi ja hänelle kasvoi kissan häntä. Myöhemmin Hermione selvitti kammiossa asustavan olennon olevan basiliski mutta joutui välittömästi sen kangistamaksi, mutta kerkesi pelastaa erään Korpinkynsi-tytön, sanomalla, että "Katso aina nurkan taakse peilillä, ennenkuin menet sinne", ja Korpinkynnen tyttökin kangistui. Vain hänellä ollut peili pelasti hänen henkensä. Hän oli kuitenkin ehtinyt selvittää myös basiliskin liikkumatavan Tylypahkassa. Se nimittäin liikkui putkistoja pitkin. Myöhemmin kaikki kangistetut saatiin parannettua, Hermione mukaanlukien. Koska hän oli selvittänyt salaisuuksien kammion salaisuuden, sen avaamisesta syyttömänä tuomittu Rubeus Hagrid haettiin Azkabanista takaisin.

 Kolmas vuosi

Kolmantena vuonnaan Tylypahkalaiset alkoivat opiskella valinnaisaineita. Koska Hermione oli ahkera opiskelija, hän olisi halunnut olla useimmilla kursseilla kuin kykeni. Tästä kuultuaan Minerva McGarmiwa antoi hänelle Ajankääntäjän, jonka ansiosta Hermione kykeni olemaan "kahdessa paikassa samanaikaisesti". McGarmiwa sai ajankääntäjän kovalla pyytelyllä, ja joutui vakuuttamaan, että Hermione käyttää sitä oikein. Hermione toi kouluun myös lemmikkikissansa Koukkujalan, jonka hän osti Viistokujalta, mutta joka sai Ron Weasleyn raivon partaalle koittamalla saalistaa tämän lemmikkirottaa, joka myöhemmin paljastui Peter Piskuilanin Animaagihahmoksi. Ajankääntäjän avulla Hermione ja Harry pelastivat myös Rubeus Hagridin lemmikin Hiinokka-hevoskotkan sekä Harryn kummisetä Sirius Mustan Ankeuttajan suudelmalta. He tapasivat Tylypahkan pikajunassa uuden PVS-opettajansa, Remus John Lupinin, josta tuli paras PVS-opettaja Hermionen aikana.

Hän ja Harry lähtivät Ronin perään, kun Kutka-rotta karkasi purtuuan Ronia sormeen. He löysivät Ronin ja Kutkan Tällipajun luota, joka rupesi heti mäiskimään heitä oksillaan, ja kaiken lisäksi Harry unohti isänsä Näkymättömyysvitan pihalle, josta sen noukki Severus Kalkaros, jonka Hermione, Harry ja Ron tainnuttivat, kun tämä paljasti itsensä, kun Sirius ja Remus selittivät James ja Lily Potterin kuolemaa. Samalla Hermione paljastaa, että Remus on ihmissusi, jonka oli keksinyt professori Kalkaroksen määräämästä aineesta. He lähtevät pihalle, nyt taas Peter Piskuilan mukanaan ihmishahmossa, ja Ronin jalassa oli lasta. Kalkaroksen ruumis lentää Siriuksen taian voimasta heidän perässään. Kun joukkio pääsee ulos, täydenkuun valo osuu Remukseen, hän ei ollut ottanut juomaansa, ja on vaarallinen ihmissutena. Piskuilan karkasi, ja Sirius taisteli Remuksen kanssa. Hermione ja Harry lähtevät uikuttavan Siriuksen perään, ja löytävät hänet järven rannalta. Järven ympärystö oli täynnä Ankeuttajia. Hermione pökertyi paikalle, mutta Harry pelasti heidät.

He heräsivät Sairaalasiivestä, ja kuulevat, että ministeri Cornelius Toffee aikoi myöntää Kalkarokselle toisen luokan Merlinin ritarikunnan merkin, koska tämä oli napannut tajuttoman Sirius Mustan ja pelastanut Hermionen, Harryn ja Ronin. Rehtori Dumbledore saapuu paikalle, ja vakuutti hereillä oleville Hermionelle ja Harrylle, että uskoo Siriuksen olevan syytön. Hermione ja Harry käyttivät ajankääntäjää, ja menivät siihen hetkeen, jolloin he ja Ron ovat menossa Hagridille. Hermione työntää Harryn luutakaappiin, ja selittää miten ajankääntäjä toimii. He lähtevät "menneen heidän" perään Kielletyn metsän laitaa pitkin. He onnistuivat houkuttelemaan Hiinokan pois, ja pelastivat tämän hengen, kun Toffee, Hagrid ja teloittaja Macnair ihmettelevät pihalla Dumbledoren virnuillessa. He odottavat tyhjässä Hagridin mökissä, mutta Harry juoksee järven toiselle rannalle, ja kun Hermione huomaa sen, hän ja Hiinokka lähtevät perään. Selviää, ettei Harry ollutkaan nähnyt Jamesia, vaan itsensä, ja Harry luo kunnollisen suojeliuksen. He lentävät Hiinokalla pelastamaan Siriuksen, ja jättävät Hiinokan tälle. Lukuvuoden päätyttyä Hermione palautti ajankääntäjän McGarmiwalle.

Neljäs vuosi

Hermionen joulutanssiaisten puvussaan.

Ennen neljättä vuottaan Hermione osallistui Harryn ja Weasleyn perheen kanssa huispauksen maailmanmestaruuskilpailuihin, jonne kuolonsyöjät hyökkäsivät. Siellä hän näki kuinka huonosti Bartemius Kyyry vanhempi kohteli kotitonttuaan Winkyä ja alkoi puolustaa kotitonttujen oikeuksia. Tylypahkassa hän perusti niiden etuja ajavan yhdistyksen, S.Y.L.K.Y:n (Samat Yhteiset Lait Kotitontuillekin Yhdistys) ja käytti paljon aikaa kotitontuille tarkoitettujen hattujen ja sukkien kutomiseen, vaikkakin ne kaikki otti Dobby-kotitonttu, koska kukaan muu ei enää uskaltanut siivota Rohkelikon tornissa, koska sinne tänne oli piiloteltu vaatteita. Vuosina 1994-1995 järjestettiin koulussa myös Kolmivelhoturnajaiset. Viktor Krum ihastui Hermioneen, ja kertoi olleensa kirjastossa vain koska Hermione oli siellä usein. Hermione oli Viktorin parina joulutanssiaissa mistä Ron Weasley ei pitänyt lainkaan. Ronia ärsytti myös Hermionen ja Viktorin myöhemmin käymä kirjeenvaihto. Rita Luodiko kirjoitti Hermionesta ilkeämielisen lehtijutun, jossa Luodiko kertoi tämän olevan kuuluisia velhoja iskevä huono nainen (mm. Harry Potter, Viktor Krum), ja pettäneensä Harrya Viktor Krumin kanssa. Jutussa kerrotut valheelliset asiat saivat myös Molly Weasleyn suhtautumaan viileästi häneen, lähettäen Harrylle ja Ronille Lohikäärmeen munan kokoiset suklaamunat, kuin taas Hermionelle paljon, paljon pienemmän. Tämän ansiosta Hermione alkoi inhoamaan Luodikoa. Hän saikin selville tämän salaisuuden, joka oli animaagius. Luodikon rekisteröimätön animaagihahmo oli koppakuoriainen, minkä ansiosta hän pystyy liikkumaan huomaamattomasti etsimässä jutun aiheita. Salaisuuden selville saatuaan Hermione sai Luodikon lupaamaan, että parantaa tapansa eikä enää kirjoita valheita. Myös Molly katui, kun oli uskonut Päivän profeettaa ja Me Noitia ja palautti hyvät välinsä Hermioneen. Hermione myös vietti paljon aikaa miettien miten Harry onnistuisi olemaan vedenalla tunnin, muttei löytänyt mitään keinoa. Hermione ja Ron vietiin McGarmiwan luo, jossa Dumbledore vaivutti heidät, Cho Changin ja Gabrielle Delacourin syvään uneen, ja asetti heidät järvenpohjaan, josta kilpailijan olisi tarkoitus pelastaa heidät, Viktor Krum otti Hermionen. Kolmannessa koetuksessa, hän, Harry ja Ron harjoittelivat ahkerasti mm. McGarmiwan luokassa eri loitsuja.

 Viides vuosi

Hermione Albuksen kaartissa.

Ennen viidettä kouluvuottaan Hermione vietti aikaa Feeniksin killan päämajassa, Kalmanhanaukio 12:ssa, yhdessä Weasleyn perheen lapsien kanssa, ja jakoi makuuhuoneensa Ginnyn kanssa. He kuuntelivat Fredin ja Georgen keksimillä Kaukokorvilla, Feeniksin killan kokouksia, kunnes Molly langetti oveen eston. He joutuivat enimmäkseen auttamaan Siriusta ja Mollya siivoamaan Kalmanhanaukiota, ja he eivät saaneet kertoa Harrylle kirjeitse mitään. Kalmanhanaukiolla hän sai Albus Dumbledorelta kirjeen, jossa kerrottiin, että hän ja Ron Weasley oli valittu Rohkelikon valvojaoppilaiksi. Hän alkoi avoimesti vastustaa myös uutta Pimeyden voimilta suojautumisen opettajaa Dolores Pimentoa ja keksikin idean perustaa järjestön, jossa oikeasti opetetaan Pimeyden voimilta suojautumista. Pimento nimittäin opetti vain teoriaa. Näin syntyi Albuksen kaarti, jossa oli jäseniä useasta eri tuvasta. Dobby-kotitonttu keksi kaartille myös harjoittelupaikan, Tarvehuoneen ja Hermione loi yhteydenpitovälineen lumotut kolikot. V.I.P.-tutkinnossa Hermione sai kymmenen upeaa arvosanaa ja yhden odotukset ylittävän. Jo viidentenä kouluvuonnaan hän hallitsi S.U.P.E.R.-tutkintotasolla vaadittavia loitsuja. Hän houkutteli vuoden lopulla Dolores Pimennon Kiellettyyn metsään jossa Kentaurit veivät Pimennon mennessään. Sen jälkeen hän, Ron ja Harry lähtivät taikaministeriöön pelastamaan Sirius Mustaa Harryn näkemän unen johdosta, yhdessä Luna Lovekivan, Nevillen ja Ginnyn kanssa, ja lensivät ministeriöön Thestraleilla, ja Hermione livautti vahingossa, harkitsemattomasti että "Toivoisin että näkisin nämä", johon Harry vastasi hiljaa "Toivotko?". Kun he saapuivat Ministeriöön, he menivät suoraan hissillä Salaperäisyyksien osastolle. Siellä oli monia ovia, ja Hermione keksi lumota niihen rastin, jotta tietää missä he kävivät. Sirius ei ollut Ennustussalilla, vaan Kuolonsyöjät, hakemassa Harrya ja Voldemortia koskevaa ennustusta. Hermione, Harry ja Neville pakenivat kolmestaan, kun taas Ron, Luna ja Ginny kolmestaan. He taistelivat Antonin Dolohovia ja Traversia vastaan, ja voittivat Traversin, mutta Dolohov teki tuntemattoman taian, ja se tainnutti Hermionen. Neville otti Hermionen sauvan, koska tämän oma oli katkennut. Hermione ja Luna heräsivät Sairaalasiivestä.

 Kuudes vuosi

Hermionen kuudentena kouluvuotena vuonna 1996 Tylypahkaan tuli opettamaan vanha Taikajuomien opettaja Horatius Kuhnusarvio, joka oli jäänyt eläkkeelle 1981, kun Potterit olivat kuolleet. Kuhnusarvio perusti harvoille ja valituille oppilaille tarkoitetun Kuhnukerhon, johon kelpuutti myös Hermionen, kun oli huomannut tämän kyvyt liemitunneillaan. Aiemmin Horatius oli vieroksunut jästisyntyisiä, vaikkakin viime opettaja-urallaanLily Evans oli Kuhnukerhossa. Lukuvuoden aikana Hermione alkoi kiinnostua romanttisessa mielessä myös Ron Weasleystä. Ron alkoi kuitenkin seurustella Lavender Brownin kanssa, jotta saisi Hermionen mustasukkaiseksi. Hermione halusi ärsyttää Ronia ja pyysi Kuhnusarvion järjestämiin joulujuhliin seuralaisekseen Cormac McLaggenia, jolla oli huonot välit Ronin kanssa, vaikka miettikin ensin Zacharias Smithiä, koska Ron ei pitänyt tästäkään. Hän kuitenkin karkasi juhlista, koska ei ollut oikeasti kiinnostunut Cormacista. Kun Ron joutui sairaalaan myrkytyksen takia, Hermione oli hänen vierellään. Ron kuitenkin jätti Lavenderin, koska tajusi, että Hermionekin pitää hänestä.

Harry löytää myös salaperäisen, Puoliverisen Prinssin taikajuomakirjan. Hermione närkästyy Harrylle, koska tämä alkaa pärjätä paremmin Taikajuomissa kuin Hermione, kiitos Prinssin. Hermione ei pidä kirjasta yhtään, ja käskee heittää Harryn kirjan mäkeen, osittain siihen kirjoitetuiden kirousten, Sektumsempra, Keholeijus yms. takia. Harry käytti Sektumsempraa taistelussa Draco Malfoyta vastaan, mutta kauhistuu sen tekemästä jäljestä, ja Harry piilotti kirjan Tarvehuoneeseen. Pian Harry lähti Dumbledoren mukaan etsimään hirnyrkkiä, mutta samaan aikaan, kun Dumbledore ja Harry palasivat Tähtitorniin, Malfoy saapui tappamaan Dumbledorea, Kuolonsyöjä-lauma mukanaan. Hermione, Ron, Ginny, Luna ja Neville ja monia muita, mm. Feeniksin kiltalaisia saapui taistelemaan. Hermione oli myös ratkaissut Prinssin arvoituksen, löydettyään lehtileikkeen Eileen Prinssistä, ja hänen aavistuksensa paljastui, kun Severus Kalkaros paljastaa Harrylle olevansa Puoliverinen Prinssi.

Kalkaros oli myös murhannut Albus Dumbledoren, ja Hermione itki Ronin olkapäätä vasten rehtorin hautajaisissa. Hermione ja Ron pakottavat Harryn päästämään heidät mukaan etsimään Hirnyrkkejä.

 Seitsemäs vuosi

Hermione vietti välivuoden Tylypahkasta etsiessään hirnyrkkejä Ronin ja Harryn kanssa. Hän kuitenkin palasi Tylypahkaan ja viimeisteli opintonsa.

 Hirnyrkkejä etsimässä

Hermione, Ron ja Harry eivät aloittaneet seitsemättä vuottaan Tylypahkassa, vaan toteuttivat Albus Dumbledoren heille antamaa tehtävää: etsiä lordi Voldemortin hirnyrkit. Suojellakseen vanhempiaan kuolonsyöjiltä hän tekee näille muistiloitsun saaden nämä muuttamaan Australiaan toisen henkilöllisyyden alla ja unohtamaan, että heillä on tytär. Etsiessään hirnyrkkejä kolmikko vietti aikaansa Kalmanhanaukio 12:ssa, mutta joutui pakenemaan sieltä, kun kuolonsyöjä Yaxley sai selville talon salaisuuden. Hermione keksi, että he voisivat käyttää lumottua telttaa ja siirtyä paikasta toiseen. Pakomatkan aikana he onnostuivatkin tuhoamaan Voldemortin hirnyrkkejä. Luihuisen medaljonki löytyi Dolores Pimennolta taikaministeriöstä, jonne kolmikko pääsi muuttumalla monijuomaliemen avulla ministeriön työntekijöiksi. Hermionen hahmona oli Mafalda Hopkirk, Pimennon avustaja. Hermione käy myös Harryn kanssa tämän vanhempien haudalla ja auttaa tätä pelastumaan Voldemortin Nagini-käärmeen hyökkäykseltä. Harryn, Ronin ja Hermionen jäädessä kuolonsyöjien käsiin nämä kiduttavat Hermionea, mutta hän pääsee pakenemaan.

Tylypahkan taistelu

Ennen Tylypahkan taistelun alkua kun Harryn tie eroaa hetkeksi Ronista ja Hermionesta, kaksikko lähtee salaisuuksien kammioon etsimään basiliskin hampaita joilla voi tuhota hirnyrkin. Vaikka idea oli kokonaan Ronin hän antoi Hermionelle kunnian tuhota Puuskupuhin kuppi, joka oli ollut heidän hallussaan jo jonkin aikaa. Ratkaisevan, Tylypahkassa käytävän taistelun hetkillä Hermione ja Ron suutelevat, kun Ron lopulta ymmärtää Hermionen kannan kotitonttujen suhteen ja myös sanoo sen sävyyn, että tarkoittaa totta.

 Myöhemmät vaiheet

Hermione ja Ron menivät naimisiin ja heille syntyi kaksi lasta, Rose ja Hugo Weasley. Hermione meni töihin taikaministeriön taikalainvartijaosastolle, jossa toimi ensin kotitonttujen puolestapuhujana mutta sai myöhemmin korkea-arvoisemman viran. Hän myös käänsi kirjan Siuntio Silosäkeen tarinoita muinaisista riimuista jästeille luettavaksi, nykykielelle.