Korvakoru

 
Riipusmalliset korvakorut koukkukiinnityksellä.

Korvakoru on koru, jota käytetään korvalehden alueella, yleisimmin korvannipukassa. Korvakoruja varten korviin tavallisesti tehdään reiät, ja korvakoru onkin yleisin lävistystyyppi. Korvakoruja voi olla korvassa yksi tai useampia ja ne voivat sijaita käyttäjän itse valitsemassaan paikassa. Korvakoruja käytetään nykyään useimmiten esteettisistä syistä, esimerkiksi asukokonaisuuden täydentäjänä.

 Korvakorujen tyypit

 • Nappi
Nappimalliset korvakorut vaativat lävistetyn reiän, jonka läpi ne pujotetaan ja kiinnitetään toiselta puolelta korun takakappaleen avulla. Nappimalliset korut ovat yleensä pieniä eivätkä sisällä riippuvia osia.
 • Riipus
Riipusmalliset korvakorut voidaan kiinnittää kuten nappikorut, tai ne voivat päättyä koukkuun, joka pujotetaan lävistysreikään. Riipuskorvakoruja käytetään usein juhlavissa tilaisuuksissa; suurimmat riipuskorut ovat arkikäyttöön epäkäytännöllisiä.
 • Rengas
Rengasmalliset korut ovat joko täyden ympyrän muotoisia tai päättyvät hieman ennen kiinnityskohtaa, jolloin kiinnitys suoritetaan samalla tavalla kuin nappikoruilla.
 • Klipsi
Klipsimallisten korvakorujen käyttämistä varten korvaan ei tarvitse tehdä reikää.

Korvakorut tehdään useimmiten metallista tai metalliseoksista, esimerkiksi kullasta, hopeasta, titaanista, platinasta tai kirurginteräksestä. Muita materiaaleja voivat olla muovi, lasi, puu, kivi tai luu. Korvakorut voidaan koristella jalo- tai korukivillä, helmillä ja muilla koristemateriaaleilla.

On myös olemassa magneettikorvakoruja

 Korvalävistys

Korvalävistysten sijainnit.

Myös tavalliset korvakorut ovat lävistyksiä Korvalävistyksiä voidaan tehdä korvannipukan lisäksi myös korvan rustoalueille. Erityyppisillä lävistyksillä on omat nimensä.

 1. Helix tai outer conch
 2. Industrial
 3. Rook
 4. Daith
 5. Tragus
 6. Anti-helix tai snug
 7. Conch tai shell

8.Anti-trag

 1. Lobe