Täältä voit lukea kaikkea tarvittavaa tietoa!

Siitos käyttö:
Siitos käyttössä olevan kepparin voi siittää toisen kepparin kanssa.

Pään merkit: Päänmerkkejä ovat esimerkiksi. Läsi, Tähti & Piirto. Joillakin hevosilla on merkkejä päässä.

Ruokkiminen:
Keppari pitäisi ruokkia 3 kertaa päivässä! jos et omista oikean hevosen ruokaa vaikkapa tallilta niin ihmisten ruuatkin käy esm: puuro-
hiutaleet, murot ja pihalta tuotu ruoho käy heinäksi.Kepparillakin voisi olla vettä saatavilla omasta karsinastakin!

Hoitaminen:
Jos et omista oikeita harjoja, niin käyppä lähimmällä kirpputorilla! kirpikseltä voi löytyä käytettyjä harjoja ja sukia. Jos kirppikseltäkään ei löydy harjoja niin tavallinenkin hiusharja toimii harjakampana. Vanhapesusieni käy myös puhdistamiseen!

Varusteet:
olisi hyvä olla keppareille suitset. Suitset voi tehdä virkkaamalla villalankaa.(minä oona teen niin!) satulaa ei välttämättä tarvitse koska se tuntuu hieman kummalliselta! pintelitkin voi tehdä kangas paloista ja kiinnittä siihen joku kiinnitys systeemi! päitset voi tehdä myös virkkaamalla, samoin riimunarun.

Laidun:
jos asut kerrostalossa etkä viitsi jättää kepruja pihalle niin parveke toimii hyvin! muista kuitenkin viedä parvekkeelle myös johonkin astiaan heiniä ja vettä!

Ratsastus:
talvella, paukku pakkasilla maneesina toimii hyvin olohuone! kesällä taas hiekkakenttä ulkona ja maastona toimii hyvin läheinen metsä jos lähelläsi on metsää!

Karsina:
karsinassa tulisi olla: juoma-allas, suolakivi ja ruokakuppi. keprulla pitää olla tilaa liikkua karsinassa! muista aina lukita karsinan ovi!

Maastot ja kentät:
jos maastonasi toimii läheinen metsä niin muista varmistaa ennen ratsastusta reitti jota kuljette! on ikävää eksyä metsään! kenttien pitäisi olla hiekkakenttä tai ruohokenttä. muista että kentillä ei saisi olla mitään terävää esm: pulloja ja teräviä oksia. ne voivat osua jalkaan ja sitten tulee lääkäri reissu!

Liikunta:
kepparit tarvitsevat myös liikuntaa eli ei pelkkää ratsastusta joka päivä. esimerkiksi muuten vaan taluttelu maastossa tekee hyvää keprulle, samoin juoksutuskin. kukapa nyt ihan joka ikinen päivä jaksaisi ratsastaa!

Tallipaikka:
tallipaikka voi olla: sisällä huoneissa, leikki-
mökeissä. esimerkiksi minä oona(yön omistaja)
asun kerrostalossa, ja kepparini asustelevat minun huoneessani omissa nurkissa!


Nolottaako?

Nolottaako sinua liikkua kepparillasi kaupuingissa kun kaikki tuijottavat sinua? Meitäkin välillä inhottaa kun jotkut alkavat tuijottamaan ja huutamaan peräämme. Kannattee laittaa haukut korvasta sisään ja toisesta ulos =)

Tallivihko:

Tallivihkoon voit kirjata kaikki muistiinpanosi yms muut juttusi mitä olet tehnyt kepparin kanssa. Kaikki kannattee!

Keppari sairastaa:

Onko kepparillasi kaviokuume? Vai onko sillä reikä päässä? Asia pitää heti korjata ettei vaan rakas kepparisi kuole.

Sivut kepparitallille:

Haluaisitko tehdä sivut rakkaille kauraturville mä sivut ovat ilmaisia ja näitä kannattee käyttää: Suntuubi, Webbisivu, Freewebs & Geoticities vai mikä onkaan. =)

Kouluun kepparilla?

Haluatko sinä lähteä kouluun kepparilla? Me emme ole menneet kouluun keppareilla, emmekkä mene koskaan. Sillä koulussa monet haukkuu ja joku voi rikkoa kepparisi, joten emme suosittele.

 
Näin teet varusteita kepparille:
 
tarvitse: sakset, lankaa. ota kepparisi mukaan kun teet  suitsia. ota lanka ja mittaa hepan turpa. kun olet mitannut, ota vielä pari senttiä siitä enemmän koska suitset pitää saada poiskin. sitten kun olet leikannut turpa osan niin ota lanka uudestaan ja laita se korvien takaa niin kauan että se on toisella puolella. kun olet toisella puolella ota sakset ja leikkaa taas muutama senttiä vaille.leikkauksen jälkeen solmi se toiselle puolelle kiinni. sitten ota taas lanka ja pujota se leuan alta toiselle puolelle ja leikkaa taas pari senttiä vaille. ja sitten teet vain suun kohdalle samalla lailla mutta pitemmät ohjat.


Capriolle:
capriolle on kouluratsastus liike jota sanotaan kaurishypyksi. kun teet capriollen niin ojenna jalkoja pitkälle taakse.

Kenttäkilpailu:
jos haluat osllistua kenttä kilpailuihin niin tarvitset mukaan eläinlääkärin todistuksen(että hevosesi on rokotettu!) ja hevosen tiedot!

Töltti:

Keppareilla voi mennä helposti tölttiä, mutta me menemme tölttiä yleensä vain islanninhevosilla, mutta te saatte mennä vaikka vuonohevosella, jos haluatte.

Tallinkalenteri:
tallilla olisi hyvä olla kalenteri missä näkyy kaikki ratsastustunnit. vinkkejä: jos haluat tallillesi sellaisen niin tee ensin wordillä taulukko ja kirjoita siihen: kelllon ajat, mikä tunti on ja mikä viikonpäivä on. sitten tulosta.
voit koristella kalenteria tarroilla, geelikynillä tai tehdä kalenteriin kehykset!

Esteet:
katso mitalla kuinka korkealle pystyt hyppäämään esm: 50cm rakenna siis 50cm korkuinen este. jos ratsastat nuorella ja kokemattomalla hevosella niin aloita pienistä esteistä!

Kouluratsastus:
menehän kirjastoon ja lainaa muutama hevosen käsikirja. yritä löytää kirjasta ratsastus radan  liikkeet esm: minkä näköinen on voltti, kokorataleikkaa jne. mene kentälle ja anna mennä!

Askellajit:
askelajeja on: käynti, ravi, laukka, töltti, pasage ja piaf. (en tiedä miten tuo piaf kirjoitetaan....)

Tallin tekeminen:
Niin sehän on joillekkin se mutta kun.. :> Talli voi olla parvekkeella, vaatekaapissa, leikkimökissä, varastossa, käytä mielikuvitusta! Vaatekaappiin en suosittele tekemään karsinoita laudoista, toki voit tehdä langasta niille. Tai sitten tehdä niille omat nurkkaukset sinne ja kiinnittää vaatekaapin seinille liikuntakalentereita  sun muuta! Jossain kipossa voi pitää (jonka saa kiinni ettei heinät ja kaurat leviä joka paikkaan) ruokaa. Parvekekkin toimii hyvin tallina, tosin sinnekkin on vähän turha alkaa laittelemaan lautoja, langat ovat hyvävaihtoehto tännekkin! Huoneen nurkassakin voi olla karsina, sitä käyttää aika moni. Oona käyttää huoneenurkkaa, mummin luona käyttää leikkimökkiä. Heidi käyttää kanssa huoneenurkkaa ja Mari vaatekappia. Varasto tai Leikkimökki on kyllä parhain vaihtoehto. Siellä on kivasti tilaa ja sinne voi tuodakkin kaikkea heiniä yms. Mutta onhan nuo muutkin mutta nuo ovat kyllä parhaimmat. Jos siis asut kerrostalossa kannattaa käyttään noita muita vaihehtoja ja sitten jos omakotitalossa niin sieltä saattaa löytyä varasto tai leikkimökki. Jos ei niin käytä sitten jotain noista. Äh.. Tee miten itse haluat! Käytä mielikuvitusta, älä kiirehdi!